For å levere en helt ny opplevelse til publikum i 2025, vil det ikke være forestillinger på Oscarsborgoperaen i 2024.

– Vi ønsker å vokse videre og da må vi bruke tid på å lage det aller beste tilbudet. Tidene forandrer seg, og da må vi også gjøre det, sier Mira Bartov, operasjef på Oscarsborgoperaen.

Mira, som tok over som operasjef på Oscarsborgoperaen høsten 2023, har bred kunstnerisk erfaring. Hun er tidligere operasjef på Folkeoperaen i Stockholm og har regissert over 35 oppsetninger, både klassisk og moderne opera.

– Jeg forelsket meg i Oscarsborg da jeg regisserte Madame Butterfly her i 2016. Da muligheten dukket opp var jeg veldig glad for å komme tilbake til denne magiske plassen i Oslofjorden, sier Bartov.

 

Oscarsborgoperaen tar pause i 2024, men er tilbake neste år.

 

Mira er hemmelighetsfull om planene for neste år. Allikevel klarer hun ikke helt å skjule entusiasmen.

– Vi ønsker å by på en enda mer helhetlig opplevelse her på Oscarsborgoperaen. Vi skal være en kulturdestinasjon for alle, også de som ikke er så kjent med opera fra før, sier Bartov.

Selv om Oscarsborgoperaen fornyes, presiserer operasjefen viktigheten av å forsterke det unike utgangspunktet.

– Folk kan lett passere øya da den både er isolert, men samtidig i hjertet av Oslofjorden. Kombinasjonen av plasseringen, naturen, krigshistorien og de lydmessige forutsetningene med 100 prosent naturlig akustikk, gjør at Oscarsborgoperaen har et utrolig potensial. Her vil vi fortsette å by på både natur og kultur – en unik kombinasjon som gir publikum en enda sterkere opplevelse, sier Bartov.

Fokuset for 2025 er å bygge på Oscarsborgoperaens naturlige og spektakulære omgivelser. Dette kan bety at publikums opplevelse starter allerede idet de går ombord i båten.

– Jeg vil ikke røpe noe om konkrete forestillinger ennå, men jeg kan gi noen hint: Vi vil utfordre gravitasjonskraften, by på eksplosive møter mellom lyd og bevegelse, og gi publikum en enda mer helhetlig opplevelse. Vår ambisjon er å tilby noe nytt som publikum ikke har sett og hørt før, eller vært med på tidligere, avslutter operasjefen.