Oscarsborg hotell
Oscarsborg Hotel & Resort ved Drøbak, ca. 30 minutter fra Oslo. Her har vi moderne fasiliteter i historiske bygninger med vakre og inspirerende omgivelser – en flott ramme rundt et hvert arrangement. Hotellet tilbyr 89 hotellrom og sengeplass for inntil 220 personer, fordelt på to bygninger. Mange av rommene har en fantastisk utsikt over den idylliske Oslofjorden/Vestfjorden. Her ligger alt til rette for et innholdsrikt opphold!

I forbindelse med operaforestillingene på Oscarsborg 11-21 august tilbyr Oscarsborg Hotel & Resort overnatting med 3-retters operameny servert i Hovedfortet. For mer informasjon vennligst ta kontakt med oss på telefon 64904000 eller på mail til resepsjon@oscarsborghotel.no
https://festningshotellene.no/oscarsborg-hotel-resort/

Oscarsborg museum
Oscarsborg museum formidler festningens historie gjennom aktuelle utstillinger og 15 meget kunnskapsrike guider. Vi viser og forteller også Kystartilleriets historie og den tekniske utviklingen. Museet omfatter utstillingene: Festningsmuseet, Kystartillerimuseet, Ildledningsmuseet, Torpedobatteriet og Kanonparken.
Bestill omvisning på epost: post@oscarsborgmuseer.no
http://forsvaretsmuseer.no/Oscarsborg

Havnekroa
Havnekroa Oscarsborg er en restaurant med fokus på smakfulle og mangfoldige retter, uformell stemning og ekte matglede. De serverer alt fra italiensk pizza, husets hamburger, skagen salat med mer
Havnekroa ligger i vannkanten på Oscarsborg gjestehavn, omgitt av fantastiske natur, på en øy full av severdigheter og historiske hendelser. Det er Oscarsborg Hotell som driver Havnekroa. Henvendelser gjøres direkte til hotellet.

Oscarsborg Gjestehavn
Oscarsborg Gjestehavn ligger på vestsiden av Kaholmene i Drøbaksundet.
Havna er rolig og familievennlig og har plass til ca 110 båter.
Gjestehavna er en familiebedrift drevet av Per Otto Hansen og Rita Fredheim. Deres datter Berit står for den daglige driften og hun ble kåret til Årets Havnevert 2014 av Båtens Verden.
http://oscarsborggjestehavn.no/

Slik blir du kjent med Oscarsborg
Er det én dag vi i Norge kjenner til, så er det 9. april 1940. Natten da den tyske krysseren Blücher ble senket i Drøbaksundet, slik at konge og regjeringsmedlemmer fikk tid til å komme seg unna, og landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

Oscarsborg regnes av mange som den viktigste arenaen i norsk historie i nyere tid, med kjent aktivitet fra 1628. Besøk gjerne Festningsmuseet med smarttelefon og ørepropper, og velg hva du selv vil høre mer om. Eller bestill en spennende omvisning med guide på post@oscarsborgmuseer.no
http://forsvaretsmuseer.no/Oscarsborg

Om Oscarsborg festning

Indre forsvarsringi Oslofjorden

Oscarsborg festning er et festningsanlegg som ble anlagt i 1848 og fungerte som indre forsvarsring i Oslofjorden.

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotell, restauranter samt flere badesteder på øya.

Oscarsborg festningsmuseum er en viktig del av publikumstilbudet på stedet

Den militære aktiviteten på festningen ble lagt ned i 2002, men kommandanturet er opprettholdt. I dag forvaltes Oscarsborg av Forsvarsbygg i samarbeid med kommandanten. Oscarsborg festningsmuseum er en viktig del av publikumstilbudet på stedet. Det er underlagt Forsvarsmuseet og har ansvaret for den historiske formidling og guidede turer.

Oscarsborg festning er et av Norges nasjonale festningsverk og er åpent for publikum hver dag hele året. I tillegg til museet og de originale forsvarsverkene er det i dag et hotell med 190 sengeplasser, en gjestehavn med hyggelig havnerestaurant og årlig 100 000 besøkende gjester. Oscarsborg er populært som sommersted i sommerhalvåret og kurs- og konferansested i vinterhalvåret.

9.april 2014 ble Oscarsborg festning fredetav Riksantikvaren.