OscarsborgOperaen er en ideell stiftelse opprettet i 1998 av bla. Anne Felberg og Terje Boye Hansen. Stiftelsen skiftet navn til OscarsborgOperaen i 2007 og har produsert i alt 15 fullskala operaforestillinger i borggården på Oscarsborg Festning for et publikumsantall over 100 000.

OscarsborgOperaen ble av tidsskriftet «OPERA» kalt Nordens «Arena di Verona», og denne smigrende benevnelsen sier noe om kvaliteten på våre forestillinger og om vår unike lokasjon. Borggården har 100% naturlig akustikk og en unik historisk atmosfære. Sammen med båtreisen og opplevelsen av å være på en historisk vakker øy, hvor publikum også kan nyte et godt måltid og ha muligheter til å overnatte, gjør at den totale «opplevelsespakken» er populær for et stadig voksende publikum.

Vi er kjent for å gi unge solister gode utviklingsmuligheter og for å ha et av Norges desidert beste operakor Vi har vår egen kormodell bestående av gode amatører, studenter på bacelor- og masternivå og profesjonelle freelancesangere.

Forestillinger

· Tryllefløyten 1998 og 2003

· Tosca 2008

· Aida 2010

· Operafest 2012

· Rigoletto 2014

· Madama Butterfly 2016

· Jubileumskonsert 2018

· Carmen 2007

· La Bohème 2009

· Bajazzo og Cavalleria Rusticana 2011

· Elskovsdrikke 2013

· Flaggermusen 2015

· Carmina Burana 2017

· Aida 2019

Stiftelsens styre

Styreleder Einar Einarsson, einar.j.einarsson@gmail.com
styremedlem Gunvor Eldegard
Rita Hirsum Lystad
Christian Eggen
Solveig Kringlebotn
Vara medlem Ingrid Stange

Kunstnerisk råd

Operasjef Anne Felberg
Hilde Andersen
John Lidal
Solveig Kringlebotn

Om Oscarsborg festning

Indre forsvarsringi Oslofjorden

Oscarsborg festning er et festningsanlegg som ble anlagt i 1848 og fungerte som indre forsvarsring i Oslofjorden.

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940. I dag er den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotell, restauranter samt flere badesteder på øya.

Oscarsborg festningsmuseum er en viktig del av publikumstilbudet på stedet

Den militære aktiviteten på festningen ble lagt ned i 2002, men kommandanturet er opprettholdt. I dag forvaltes Oscarsborg av Forsvarsbygg i samarbeid med kommandanten. Oscarsborg festningsmuseum er en viktig del av publikumstilbudet på stedet. Det er underlagt Forsvarsmuseet og har ansvaret for den historiske formidling og guidede turer.

Oscarsborg festning er et av Norges nasjonale festningsverk og er åpent for publikum hver dag hele året. I tillegg til museet og de originale forsvarsverkene er det i dag et hotell med 190 sengeplasser, en gjestehavn med hyggelig havnerestaurant og årlig 100 000 besøkende gjester. Oscarsborg er populært som sommersted i sommerhalvåret og kurs- og konferansested i vinterhalvåret.

9.april 2014 ble Oscarsborg festning fredetav Riksantikvaren.