Forsvarets forum har laget en flott artikkel om sommerens opera på Oscarsborg festning.

Utdrag fra artikkelen:

Nåværende kommandant på Oscarsborg, Per Egil Grimstad, viser vei opp til kommandantboligen på Nordre Kaholmen i Drøbaksundet. Grimstad har vært museumssjef her ute siden 2010, og de syv siste årene har han også hatt stillingen som kommandant ved festningen. Grimstad har bidratt med sin kunnskap under arbeidet med den splitter nye operaen «Kommandanten», som har urpremiere på Oscarsborg 16. august.

Grimstad kjenner nær sagt hver minste detalj i historien om Oscarsborg, og noe av det første han gjør når han møter Forsvarets forum denne kalde vårdagen i mars, er å korrigere en stor feil i «den tabloide historien» om hva som faktisk skjedde her ute 9. april 1940.

Les hele artikkelen her