I stedet for å melde seg på audition til The Voice, meldte 16 unge sangelever ved musikklinjene på Ski og Greåker videregående skoler seg til prosjektet Opera Ung. Nå øver de for full hals på Otello.

Vi har overvært en av korøvelsene, med et fyrverkeri av en dirigent i David Maiwald bak flygelet, og latt oss imponere. Det er bare to ting å si; dette blir mektig. Veldig mektig… og vakkert.

Når ungdommelige stemmer blander seg med voksne stemmer får koret en helt annen klangfarge.   Den blir klarere og renere, en annerledes friskhet, en slags brusende kullsyreeffekt på en allerede velsmakende drikk. Som vil nå ende bedre fram til publikum.

Ungdommene innrømmer at et er mye å huske på, mange italienske gloser å pugge, og mange toner å lære utenat. Men først og fremst er det kjempegøy og utfordrende.

– Vi lærer masse, forteller ungdommene etter en tre timer lang øvelsesøkt, hvor mye av tiden gikk til å vente.

– Nå lærer vi det grunnleggende ved å synge, og det kan vi ta med oss videre uansett hva vi skal bruke stemmen til. Om det er rapping, pop eller opera. Det vil vi ikke gå glipp av. Ikke at alle av oss kunne så mye om opera da vi meldte oss på Opera Ung prosjektet, men det er en verden som er utrolig spennende og veldig gøy å utforske.

– Hva er det som trigger dere mest?

– Å høre hele koret synge. Det er nesten majestetisk. Og utrolig vakkert. Å få være med på det er stort, er det unisone svaret til ungdommene.

– Og så gleder vi oss veldig til å stå på scenen på Oscarsborg. Mange av oss har ikke vært der før, og når vi får på oss kostymer og skal spille rollene våre, kommer det til å bli en stor opplevelse. Da er vi på en måte ikke oss selv.

– Tenk å kunne synge dette uten å bruke mikrofoner eller høytalkeanlegg. Helt akustisk inne i Borggården. Det er helt rått. Og det er ikke bare en kul opplevelse for oss, det er også en helt unik mulighet når der gjelder å oppleve musikk på en måte ikke alle får anledning til.

– Jo, vi gleder oss enormt.