De av vårt publikum som har vært med oss en stund vil huske henne som Adina i «Elskovsdrikken» i 2013, som Gilda i «Rigoletto» året etter, som Adele i «Flaggermusen» eller som solist i vår 20 års jubileumskonsert i Smia i 2018.

Regimentets datter vil altså bli hennes fjerde hovedrolle på borgen og her er noen av grunnene til at hun blir foretrukket igjen og igjen blant så mange av Norges beste sopraner: Linas usedvanlig vakre stemme, fleksibiliteten, musikaliteten, hennes utsøkte formidling og tolkning av rollepersonen. Som guttejenta Marie får hun til og med vist sin mer «rampete» side.

Vi tok en samtale med henne om nettopp denne rollen og hennes forhold til operaarenaen vår på Oscarsborg.

Hva gikk gjennom hodet ditt da vi spurte deg om å gjøre rollen som «Regimentets datter» ?

Jaaaaaaa!! Det vil jeg!! Marie er en drømmerolle som er på min (noe korte) liste over mine absolutte favoritter. Den er så riktig for min type stemme og den har ALT: drama, sorg, lekenhet, humor, fleksibilitet, forvandling, uvørent språk og så ender den til og med godt! Det er få operaer som gir så store muligheter for fri utfoldelse rollemessig samtidig som du får brukt for alt du kan av vokale ferdigheter. En ultimat utfordring.

*Linas stemme er en koloratursopran med en vel utviklet bel canto. Det vil si at den er i stand til å gjøre hurtige løp og tonesprang samtidig som den er fulltonende vakker.

Var det mulig å få gjort denne rollen i Norge altså? Og til og med på Oscarsborg – som jeg elsker. Stemningen der er helt unik og akustikken fantastisk.

En sommer til i Drøbak. Og med familien denne gang. Min kjære samboer Audun synger rollen som min farsfigur Sulpice i Regimentets datter. Og vår datter Agnes får oppleve sin første Drøbaksommer.

Forrige gang Audun og jeg sto på scenen sammen var i «Lucia di Lammermoor» på opera Hedeland utenfor Köbenhavn. Da spilte han min bror, så vi holder oss innen familien.

Hva vil du si om å jobbe med regissør Jacopo Spirei? For dere har samarbeidet en gang tidligere.

Jeg jobbet med Jacopo da jeg gikk på operahøgskolen i Köbenhavn i mitt aller første operaprosjekt. Jeg husker Jacopo som eksotisk og spennende, en kul rocker med langt mørkt hår. Han revolusjonerte hele operaskolen med sine kunnskaper om opera og det å være en god skuespiller og sin ærlighet som oppfordret oss til å være oss selv. Han er rett og slett genial, og jeg gleder meg enormt til å jobbe med han igjen.

Vi ønsker Lina hjertelig velkommen til Oscarsborg. Hennes debut som «Regimentets datter» vil bli en sensasjon. Det garanterer vi.

I mellomtiden kan dere nyte Lina som «Gilda» i Rigoletto på Oscarsborg i 2014: